Presentació de l’oferta educativa de les Biblioteques Municipals de Reus sobre Gabriel Ferrater

El dia 25 de juny es va presentar l’oferta educativa de les Biblioteques Municipals de Reus pels centres d’educació primària i secundària per al curs 2021-2022.

La característica més destacada és que totes les visites didàctiques introduiran conceptes relacionats amb el poeta Gabriel Ferrater segons el nivell de cada visita.

Des del paper dels poetes i la poesia, fins a la creació de poemes a partir de la lectura més aprofundida que es pot fer amb els alumnes de BAT. Un total de 7 ofertes, alguns d’elles noves, com la visita per a cicle superior de primària amb una nova sessió sobre poesia,  per realitzar a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a la Biblioteca Pere Anguera i també als centres educatius a partir del programa ALTA VEU.

La jornada també ha servit per marcar els moments de l’any en els quals es proposa la participació dels centres educatius i que són: El Joc de Lectura de l’estiu, que vol posar la lectura com una oferta en el temps de lleure, El Festival Big Draw que es vol reprendre per als últims dies d’octubre, la Jornada Llum de Llull sobre patrimoni bibliogràfi infantil català que tindrà lloc el 26 de novembre, el programa Març, marçot, que el proper any vol tenir un desplegament més gran i d’homenatge a Gabriel Ferrater, i l’oferta tradicional de Sant Jordi amb els autors locals per primària i amb activitats dinàmiques per a joves de secundària.

En un terer bloc s’han presentat els recursos que al llarg de l’any estaran disponibles per a donar suport a les diverses activitats que es vulguin organitzar des de les escoles: la zona Gabriel Ferrater dins el web biblioteques.reus.cat, una exposició itinerant amb proposta didàctica, un llibre infogràfic, un scape room per a joves, etc.

La sessió ha tingut format virtual i ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Educatius del Baix Camp i el Programa Plans Educatius d’Entorn que es coordina entre la Generalitat i l’Ajuntament, que també han presentat les principals novetats de la seva oferta com el grup de treball que sota el títol “És a ser lliure que em vull fer hàbil”, diversos mestres elaboraran propostes didàctiques per a realitzar dins les aules de secundària, coordinats per Fina Masdéu, i el concurs de Booktubers amb una nova línia de foment de la lectura de poesia de Ferrater.

Podeu consultar tot el programa aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *